Duminică
21.Oct.2018
3:32 PM
Coşul de cumpărături
Coşul de cumpărături este gol
Autentificare
Căutare
Calendar
«  Octombrie 2018  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Arhiva materialelor
Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 1
Prietenii site-ului
 • Creaţi un website gratuit
 • Forumul Comunității uCoz
 • Manualul uCoz
 • Tutoriale Video
 • Magazinul oficial cu Șabloane
 • Cele mai bune exemple de website-uri
 • Statistici

  Total online: 1
  Vizitatori: 1
  Utilizatori: 0

  Site-ul meu

  Informaţii despre site

  Întreg teritoriul Botoșanilor este presărat de dovezi ale credinței practicată în forma ei cea mai pură din timpuri străvechi. De la biserici ortodoxe de lemn ce ascund valori neprețuite și până la bisericile ctitorite de armeni și rușii lipoveni, toate vorbesc despre evoluția culturală și spirituală a botoșănenilor.
  Situată în centrul vechi al orașului Botosani, Biserica Uspenia a fost ctitorită de Doamna Elena Rareș, fiind totodată lăcașul de cult în care s-a descoperit actul ce certifică nașterea poetului Mihai Eminescu în anul 1850.
  Nu departe, se află o altă biserică ctitorită tot de Elena Rareș în anul 1551, Biserica Sfântul Gheorghe. Numele acestui lăcaș de cult este legat de una din peceţile vechi ale oraşului, sigiliul având simbolul „Sfântul Gheorghe călare pe cal omorând balaurul cu o suliţă” din anul 1780.
  Biserica „Sf. Nicolae”- Popăuți a fost zidită în anul 1496 ca biserică de mir, fiind ctitorită de către Ștefan cel Mare în zona denumită Popăuți din nord-vestul orașului. Ea prezintă mai multe asemănări cu alte biserici orășenești zidite la sfârșitul domniei voievodului moldovean.
  Mănăstirile din întreg ținutul, sufletul turismului ecumenic, satisfac atât nevoia de pelerinaj cât și setea de cultură, dat fiind faptul că vechile biserici și mănăstiri din această zonă adăpostesc valori inestimabile, de la icoane, picturi și fresce vechi până la detalii arhitecturale aparținând diferitor stiluri și secole.
  La 2 km de șoseaua ce leagă municipiul Botoșani de comuna Liteni, județul Suceava, este situată mănăstirea Vorona, ctitorită încă din anul 1600 de câțiva călugări ruși. Complexul Mănăstirea Vorona, așezat în marginea pădurilor, este o oază de liniște și pace sufletească, iar armonia în care biserica se contopește cu natura este copleșitoare.
  Fiind o așezare monahală cu rezonanță, Vorona adăpostește în pădurea de fagi și stejari schitul Sihăstria Voronei, aflat la doar 3 km de mănăstire, spre răsărit. În acest lăcaș de cult întâlnim o icoană unică în țară, ce se deosebește prin faptul că Maica Domnului nu îl ține în brațe pe pruncul Iisus, ci îl duce de mâna. Atât Catapeteasma, cât și icoana Maicii Domnului cu Pruncul de Mână de la Sihăstria Voronei sunt înscrise în Patrimoniul Național.